Lagenda Brazil Ronaldinho berpindah ke Kelab Turki Besiktas


Pemain legenda Brazil, Ronaldinho telah menandatangani kontrak bersama kelab Turki, Besiktas

Pemain berusia 33 tahun ini telah berpindah ke Stadium BJK İnönü untuk musim 2014 menerusi satu perjanjian dua setengah tahun - berita ini disahkan hari ini oleh akhbar Belanda 'De Telegraaf' - dimana Ronaldinho yang akan mendapat bayaran gaji antara € 10 - € 15m.

Dengan Piala Dunia 2014 yang bakal berlangsung, langkah ke Turki seolah-olah seperti satu petunjuk Ronaldinho untuk meletakkan dirinya bersaing untuk bersaing bagi terpilih dalam kesebelasan skuad Brazil yang bakal dipilih-oleh Luiz Felipe Scolari.

Dinamakan Pemain Tahunan Amerika Selatan untuk tahun 2013 oleh akhbar Uruguay El Pais, bekas dua kali Pemain Terbaik Tahunan Dunia ini telah merangkul sensasi 17 gol dan 11 membantu dalam 36 perlawanan tahun lepas.

Eksploitasi yang dipimpin kini bekas pasukannya Atlético Mineiro untuk 2013 Copa Libertadores, dan jika dia menyimpan borang hebat beliau, langkah ini ke Turki juga boleh meletakkan dia di atas kapal terbang kembali ke Brazil ke pusingan akhir musim panas.

Apa yang anda fikir? Bolehkah Ronaldinho dipilih untuk skuad brazil untuk Piala Dunia 2014 di Brazil?
Share on Google Plus

Tentang ObsesBola

Ex Gilfriend Christiano Ronaldo, sedang berusaha memenangi hati Gareth Bale, bukan kerabat Paris Hilton, penulis bertauliah..
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment